İŞÇİ PARTİSİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI BASIN BİLDİRİSİ

Murat Güneş 7-6-2010

İşçi Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Türköz, 6 Haziran 2010 (dün) tarihinde İl Başkanlığına kimliği belirsiz kişilerce girilerek, bilgisayar kasaları ve mönitör gibi eşyaların alınması üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Türköz açıklamasında şunları belirtti:

Sayın Basın Mensupları,
– İl sekreterliği ve basın sekreterliğine ait bir adet bir yıllık toplama bilgisayar kasası ve bir ekran,
– İl saymanlığına ait bir adet eski bilgisayar kasası,
– İl başkanı odasında bulunan bir uydu alıcısı
kimliği belirsiz kişilerce alınmıştır.
Ana giriş kapısı çelik ve sağlamdır. Ana kapı arka mandalının önceden kaldırılarak bilahare kapı kapandıktan sonra, çekiç ile vurularak açılma ihtimalinin yüksek olduğu emniyet görevlilerince belirtilmiştir. Nitekim ana giriş güvenlik masası çekmecesinde el yapımı, 13cm kafalı bir çelik çekiç emniyete teslim edilmiştir.
İç kapı camlı olup zorlanarak açılmıştır. Emniyet Olay Yeri İnceleme mensupları cam kapı üzerinde parmak izi araştırması yapmışlardır.
Geliş merdivenine ayarlı kapı girişinde bulunan kameranın bu ayarının değiştirildiği görülmüştür. Emniyet Olay Yeri İnceleme mensupları kamera üzerinde parmak izi araştırması yapmışlardır.
Bitişiğimizde ve Gazi Bulvarı sonunda bulunan Yapı Kredi Bankasının iki adet kamerası
takriben 15-25 m. arasındadır. Denize ters yöndeki kamera partinin bulunduğu binanın kapısını tamamen görmektedir. Yine bitişiğimizde bulunan Turkcell şirketinin kamerası parti binamızı görebilmektedir.
Ayrıca bulunduğumuz binanın kapısında bir kamera mevcuttur. Ancak bu kameranın da açısının değiştirildiği emniyetçe tespit edilmiştir.
Sayın Basın Mensupları,
Bu olayı adi bir hırsızlık olayı olarak görmüyoruz.
Şöyle ki;
1) Bilindiği gibi İşçi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karanlık, 12 Mart 2010 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, “Partisine ve Parti yöneticilerine yönelik suikast, saldırı ve tertip hazırlığı içinde olan bazı güçlerin bulunduğu yönünde duyumlar aldıklarını, İçişleri Bakanlığı’ndan, gerekli önlemlerin alınmasını” istediklerini açıkladı. Aynı gün İşçi Partisi İçişleri Bakanlığı’na başvurarak ihbarlar hakkında gerekli araştırmanın yapılmasını yöneticilerimiz ve parti binalarımızın güvenliklerinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınmasını, bu karanlık girişimlerin sorumlularının tespiti ile haklarında yasal işlem yapılmasını istemiştir.
İşçi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karanlık “İşçi Partisi’nin tarihi, karanlık güçlere karşı mücadele örnekleriyle doludur. İşçi Partisi tehditlere ve tertiplere pabuç bırakmaz. Kamuoyu önünde içişleri Bakanlığı’nı ve hükümeti göreve davet ediyoruz. Aksi takdirde meydana gelebilecek olaylardan hükümet sorumlu olacaktır.” demiştir.
İçişleri Bakanlığı’na yapılan bu başvuru 21 Mart 2010 ve 1179 sayılı Aydınlık’ta yer almaktadır.
2) Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in Avukatı Genel Başkan Yardımcımız Av. Mehmet Cengiz savunma hakkı hiçe sayılarak tutuklanmıştır.
3) İl Yöneticilerimizin şehir dışında Yöneticiler Okulu Eğitiminde olduğu böyle bir günde bu olayın vuku bulması düşündürücüdür.
4) Ana caddede kameraların olduğu, emniyete mensup gezici birimlerin yoğun olduğu böyle bir işlek caddede, biri bir yıllık diğeri eski iki adet bilgisayar için bir hırsızın bunu göze alması mantığa uygun gelmemektedir. Kamera bir yıllık olan bilgisayara bağlı idi. Parti içinde bunun dışında bulunan 3 adet eski bilgisayara dokunulmamıştır. Bu kameraya bağlı bilgisayarın alınması düşündürücüdür.
Emniyet ve ilgili birimlerin bir an önce bu olayı aydınlatmasını diliyoruz.

About kayaayse33@hotmail. com

Vatanımı çok seviyorum. Emekçi sınıfının bir üyesi olarak sınıf mücadelesinden yanayım. Emperyalist ve işbirlikçilerinin ömrüm boyunca karşısında olacağımı ilan ediyorum. Irk üstünlüğüne hiç inanmam, onurlu ve düşüncesinden fire vermeyen insanlara saygılıyımdır. Kibar hırsızlara ve emek soyguncularına lanet ediyorum.
Bu yazı Genel içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın